torsdag 1 mars 2012

Dessis invägning!

Hoppsan, inte bra..

Midja 107,5
stuss 123,5
arm 35
ben 76
längd 166
bmi 35,9

Inte bra! Ingen skillnad alls typ! Ändå har jag slutat dricka och äter inte mycket alls. På låren har jag tilloch med gått upp!! Faaaaaaan!

Då äre bara att köra hårdare!

Invägning!

Idag var det invägning :D

Jag har gått ned 9 kg! Procentuell viktminskning blir då 9,36%
Jag har alltså gått ned över hälften av det jag har som mål :D 7 kilon till så är jag i mål!

Mina nya mått är:

BMI: 24.4
Längd: 189 cm
Midja: 100 cm
Armar: 33 cm
Lår: 54,5 cm
Stuss: 104 cm´

Men hur kan han ha gått ned 9 kilo när 95 minus 87 inte blir 9? Jo, truth be told. Dagen efter jag och Dessi hade frossat på nyårsafton vägde jag mig (på nyårsdagen alltså) och då stod vågen på hemska 96 kilo. Men ska vi kolla på vad jag vägde nyårsaftonsmorgon så var det 95.
8 eller 9 kilo, what ever! jag är glad iallafall :D har nått min gamla normalvikt på 3 månader!

hur har jag gjort det då?
jo, jag har följt GI-metoden väldigt mycket. Ibland har jag tagit någon sked fullkornsris eller en potatis, men annars har det varit GI för hela slanten! Det fungerar :)
Nu ska det som återstår av mina kärlekshandtag bort!

Btw, tränar numera 3 gånger i veckan på gym :) splendid!

Recept: Umeå Banankaka

Första receptet i bloggen!
För att kompensera för min dåliga uppdatering kommer nu ett recept! Den här banankakan kom jag på utifrån ett recept från Anna Skipper. Min skulle jag säga är nyttigare då min inte innehåller något socker, bara honung som sötningsmedel samt är bakat på dinkelmjöl. I Annas recept är det råsocker, rismjöl och sirap i. Vill ni kika på det receptet finns det på hennes hemsida under namnet "Italiensk (glutenfri) banankaka.
Eftersom min är en variant, som jag först bakade i Umeå, fick den heta Umeå Banankaka.

Du behöver:

4 ägg
2 stora bananer
1,5 dl flytande honung
75 g smält och avsvalnat smör
100g mald sötmandel
ca 1dl grovhackade valnötter
4 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

Vispa ägg och honung så luftigt det går (blir inte riktigt så skummigt som det blir med socker) och blanda sedan i smöret och de mosade bananerna. Tillsätt sedan de övriga torra ingredienserna och vispa ihop. Grädda i ugnen på 175c mellan 30-40 minuter :) jag tror jag tog ut den runt 35.