lördag 7 januari 2012

Lördag!
Vaknade 9 och klev upp och slängde i mig två rostade bröd till frukost innan jag panikstädade lite innan mina föräldrar kom förbi och plockade upp mig ca halv 11 :) åkte ned en sväng på stan då där det blev en lunch på Bibliotekscafeet (var duktig och tog ingen fika, utan bara en toastad bagel som lunch).

Sen i matväg blev det fullkornsmakaroner och köttfärsås. Till efterätt two helpings av min nyttiga banankaka! det kommer recept på den snart, jag lovar!

Vi höres imorgon!
/

fredag 6 januari 2012

Fredag

Jojomen! Fredag nu med Fredagsmys! <3
Idag har jag äntligen fått ut den berömda tummen och köpt mig en stegräknare! 49 kr på Clas Olssons, som hittat! Gick över 12. 000 steg idag! Prima! Efter den superpromenaden blev det en salladsbuffé från Ica som innehöll räkor, sallad, gurka, mozarella, rödlök, fetaostdressing. till det en chiabatta och ett glas cola light.

Sen kom månadens första unnelse! Go'fika hos Dessi i sällskap med de goda vännerna Sandra, Mattias och Rita :) Fikat blev nyttigARE choklad och hallonmuffinsar samt kladdkaka, bakat av värdinnan själv! Sen blev det en liten ballerinakaka och en slice vetelängd med.... Och ett glas cider. Det var verkligen en bra unnelse ^^

Frukosten jag! Där blev det havregryn med mjölk, sötat med lite socker.

Imorgon kör vi igen! Kan hända det blir en nackmacka ikväll, men isåfall uppdaterar jag det ^^

Hoppsan, jag sov visst.

Jahapp, jag sov igenom hela förra dagen! Jag fick ingenting gjort då jag praktiskt taget sov ett dygn, jag åt inget heller. Men, idag fredag. Jag vaknade 12. Det första jag gjorde var att äta müsli med fil och sen drog jag iväg till Sandra. Promenerade från växthuset till Ålidhem, vilket inte är särskilt långt men ändå! Hämtade en damsugare och sen promenerade jag tillbaka till växthuset och åkte hem. Hemma så damsög jag, torkade golven, plockade undan, hämtade en dörr ifrån förrådet och tog mig en promenad till affären och tillbaka, på tillbakavägen bar jag en tuuung påse. Sedan satte jag igång och bakade kakor. Jag skippade hälften av sockret men la till lite mer vaniljsocker istället. Jag tog även mindre smör och tog mjölk istället för att det inte skulle bli så torrt. Jag brukar alltid he i mer kakao än vad det står i receptet, vilket jag gjorde nu också. Det blev en kladdkaka och några muffins. Mycket magra och med mindre socker i. Lite bättre alternativ när man nu ska ha fika. Det blev mycket spring och bärandes idag, vilket var den enda träning jag fick. Men jag planerar att gå på gymmet imorn kväll. På lördagar brukar det inte finnas en käft i gymmet efter kl 18. Härligt! Då brukar jag vara där ända tills 03, och det ska jag göra även denna gång. Ja, som ni ser så utnyttjade jag den ena av mina två unnelser/månad idag på fikat. Jag tror inte det blev så många kalorier faktiskt, med mina specialmuffins och min kladdkaka. Sällskapet var gott och vi hade mycket trevligt =) Jag lyxade även till min hallonsoda med att lägga i frysta hallon =) Vardagslyx! Ja, det här var min dag; Frukost, spring, städning, diskning, bakning, fika och sen slapp. Ingen middag fick jag idag, hann inte helt enkelt. 

torsdag 5 januari 2012

Lat dag

Jag inbillar mig kanske att jag känner skillnad redan, men magen känns inte lika uppblåst som förrut :) skulle jag mäta skulle den säkert vara några cm mindre!

Bara till att köra på!

Idag har jag varit lat dock. Gjorde en Desiree och sov till klcokan 13, därefter blev det brunch (the traditional: havregryn, två ost och kalkonmackor). Till middag blev det en stekt macka (två brödskivor med fyra skivorkalkon på + ost som man steker i stekpannan). Till det blev det en sallad med röklök och en avokado. för att öka förbränningen hade jag en halv chilifrukt på mackan med ^^ mums med starkt!

till efterrätt blev det min turkiska chokladmousse!

Imorgon ska jag försöka bättra mig, stay tuned!

onsdag 4 januari 2012

So far so good!

Bloggskrivandet går frammåt! *peppar peppar*
Blev en del promenad idag igen. Imorgon ska jag förhoppningsvis införskaffa en stegräknare. Jag har nog haft 4-5 stegräknare tidigare som jag lyckats på något mystiskt sätt tappa medan jag varit ute och gått... ska fästa den här nya i ett snöre så den inte kan ramla av och försvinna.

Idag har det blivit en standardfrukost med havregryn och mjölk, sötat med en matskedsocker. Till det två rostade bröd med kalkon och ost. Till middag blev gratinerade mackor med kyckling å sallad.
Till efterrätt blev det en god chokladmousse som jag gjorde på kakao och turkiskyoghurt. Väldigt kalorisnål och bara två matskedar socker!

Imorgon hörs vi igen!

Ps. Dessi, glöm inte att kategorisera dina inlägg ;)

Onsdag

Idag vaknade jag verkligen sent, kl 16. Jag tog en promenad och åt pannkaka till frukost, minimalt med sötsaker till. Pannkaka är inte onyttigt i sig, utan det är det man har på som gör det onyttigt. Så istället för att slänga sylt eller socker och grädde eller glass på så tog jag det bara som det var. Pannkaka är gott att äta bara som den är också. Sedan kokade jag gröt. Tydligen kan man göra mycket fel med kokning av risgrynsgröt, som jag fick erfara igår. Men, jag gjorde ett nytt försök och det blev lyckat. Så nu har jag risgrynsgröt, vilket är en mycket mättande efterrätt och mycket mer nyttigt än om jag skulle ha bakat en kaka eller så. Nu är det bara lite ris, mycket mjölk och kanel, inte så hemskt för att bota den där söttanden man får på kvällen. Det blev inget till middag eftersom jag vaknade så sent, men en sharonfrukt blev det istället. Jag har köpt müsli med frukt, nötter och frön i, gott och nyttigt. Det kommer att bli min frukost hädanefter. Jag kommer även lägga i lite linfrön i müslin, så håller man magen igång. Jag ska ta upp min orkeslöshet med min läkare imorgon. Men jag tror jag redan vet vad som är problemet. Den nya medicinen jag går på är förmodligen vad som gör detta. När jag skulle börja på den sa läkarna att jag inte fick göra så mycket som höjer pulsen, det vill säga att snusa mer än jag gör redan. Jag tror att det är det som är felet. Jag får inte höja pulsen för den nya medicinen. Hm, det kan göra saker och ting problematiskt. Men jag ska dubbelkolla med dom imorn. Men, idag blir det iaf några situps och ryggövningar. Ska ta det lugnt tills jag får besked imorn. Ja, nu över till Marcus som inte har skrivit nåt idag =P

tisdag 3 januari 2012

Tisdag

Hade Onsdag i huvudet idag! Gisses...
Antar att jag vill att det här året ska gå extra fort så jag får lite resultat XD lol!

Nåväl. Till Fruskost idag blev det räkmackor, samma som middag igår. Till lunch varma mackor, låter inte så nyttigt det heller, men det var med en bra ost, under 40% fett och med mager kalkon på. Brödet som jag har är ju också bra, som jag påpekat i tidigare inlägg. Till middag blev det stekt kyckling och ugnsbakad rödlök med lite sallad till. Smarrigt! En klick turkiskyoghurt till är mumma!
Funderar om jag ska baka någonting nyttigt till helgen? Någon fikagrej kan man ju ta då (betyder inte att man ska smälla i sig en kladdkaka för det). Har ett jättebra recept på banankaka och på äppelkaka som jag överväger att göra... har även ett egenkomponerat recept på en nyttig sockerkaka! Man använder då honoung som sötningsmedel och dinkelmjöl istället för vanligt mjöl.

I träningsväg idag så blev det en kämpig långpromenad. Det har ju snöad som tusan i Ume! Helt galet... sen så var inte gångvägen jag gick plogad så det var ännu kämpigare att ta sig fram där... blev riktigt svettig faktisk.

Hörs imorgon igen!

Puh!

Idag vaknade jag tidigt (eller ja, kl 12) och åt fil och flingor, som vanligt. Fördrev dagen med att sticka och pyssla, en sväng ut blev det också och då tog jag trapporna ned och upp. Till middag blev det fattiga riddare. Vanligt vis så brukar jag ha socker och kanel på, men jag skippade sockret och istället för att steka i smör så använde jag rapsolja. Gott blev det ändå. Jag har upptäckt att jag druckit mycket apelsinjuice på senaste tiden. Nästan två liter varje dag. Det blir mycket vitaminer jag fått i mig! Efter middagen for jag ut till gymmet och började mitt stenhårda pass, endast för att märka att min kropp inte håller med mig riktigt. Jag kände mig helt slut i kroppen innan jag ens börjat, mina muskler skrek av trötthet när jag försökte mig på att använda dom och jag kunde helt enkelt inte göra nåt. Jag förstår inte, jag äter bra, får i mig alla näringsämnen jag behöver, jag sover bra... Vad är problemet? Jag skakar och darrar när jag försöker lyfta vikter. Och jag kan inte helt lyfta heller för det tar helt stopp och jag orkar inte slutföra rörelsen. Jag förstår inte vad som är problemet. Men men, jag försöker att pusha så gott jag kan ändå. Blev iaf 1½ timme på gymmet. När jag kom hem tog jag trapporna upp och sen körde jag ett stenhårt magpass. Visst, det gick inte heller så bra, men när jag fick kramp i magen visste jag att jag kunde göra nåt rätt! Så nu tycker jag att det är bra för idag. Det kommer en dag imorgon också. Nu ska jag ta mig en sharonfrukt och kanske lite fil med linfrön i. Blir nog en liten lekstund med Enya också =)

måndag 2 januari 2012

Tröttdag

Idag har jag sovit hela dagen. Har alltså inte fått mycket gjort, men har även inte ätit mycket. Flingor till frukost och sen inget mer. Ska nog sova nu snart igen. Men men, nya tag imorn!

Snö

Tjo!
Ännu en dag i paradiset som Sally skulle ha sagt. Nja, idag var det inte så paradisigt när jag steg upp vid 11 tiden. Det hade kommit infernaliska mängder snö och därmed var mina planer på att ta en långpromenad begravd. Nåja. Till frukost/lunch blev det en fullkornsmacka med kalkon å ost tillsammans med gröt!
Till middag blev det två räktoast med sallad med bla avokado å rödlök! Smarrigt!

Tog nyligen ett äpple på kvällskvisten... överväger starkt att köra ett pass Zumba nu så jag har gjort någonting vettigt i träningsväg idag...
Vill ju att mina siffror ska vara helt annorlunda vid nästa invägning/mätning!

Tog ett nattmacka nu också med kalkon å ost ^^

See ya tomorrow! Nu över till Dessi som inte skrivit sitt inlägg idag ^^

söndag 1 januari 2012

First day!


 Bränd gröt

Första dagen snart bortgjord! Känns väldigt skönt. Vaknade halv tio, men klev upp klockan tio för att fixa frukost. Kokade först te på ingefära (ingefära kickar ju igång ämnesomsättningen, perfekt att starta dagen med!). Drack teet med lite honung. Efter det skulle jag koka gröt... som blev glömd och bränt! Fick sen mitt första styrkepass idag då jag diskade rent kastruellen med stålull... Gnugg gnugg gnugg!Efter det flöt det på iallafall. Traskade in till stan för att möta Dessi för att få tillbaka ett par saker jag glömt hos henne igår på nyår. Gick sen vidare till strömpilen och knaprade på ett äpple.
Handlade på Ica Maxi och gick därefter hem och här är jag! Promenade slutade nog på ca 15000 steg... har ingen stegmätare, ska köpa imorgon, men jag har gått samma runda förrut och vet hur lång den är på en höft...

  Har nu en kyckling i ugnen som jag lade i marinad för någon timme sen.  Chili, ingefära, vitlök, honung och soja är det i den! Samt en skätt citronsaft. Vi får se om den blir god... Stark lär den bli iallafall! Ska äta den med en god sallad med avokado <3 Mumma!
Just det jag! jag åt en macka också då jag kom hem! Köpte ett gott och nyttigt bröd på Maxi med fullkorn och bara 40g kolhydrater i per 100g! Det är bra för att vara bröd! På mackan blev det en kalkonskiva, lite ost och en gnutta lime aioli :)

Uppdatar inlägget senare då jag avslutat dagen helt. blir nog något mellanmål senare ikväll med!
Förresten, vad tycks om bilden? Dessi har också en och de bilderna kommer att finnas med i våra inlägg :) lättare att se vem inlägg det är då!

Take care kära läsare, som antagligen inte existerar i skrivande stund, tills vi ses igen!
/Marcus

Första dagen





Imorse åt jag tre sharonfrukter och åkte till gymmet. Jag startade året med att köra konditionsträning i en timme. Jag brände ca 400 kalorier =) Nu äter jag "frukost". Mellanfilm med havrekras. Efter denna frukost slängde jag i min omega3 tabletter, ginseng och några fettbindande vitaminer jag nyss hittat i en låda. Nu blir det makaronelåda med stark korv, köttbullar och sallad. Fin bild eller hur? Det ser ut som att jag är skallig men jag har håret i en hästsvans. Några situps på det här så klarar jag mig till imorn!